Neem een kijkje in onze showroom

Kennismaken met Verhoog Muziek in Nijkerk

Verhoog Muziek is een familiebedrijf dat sinds 1965 door Joop Verhoog wordt geleid.

Joop Verhoog en zijn team hebben in de loop der jaren een indrukwekkende kennis van de muziek markt en de muziekinstrumenten opgebouwd. In 2016 bestond het bedrijf 100 jaar!

U kunt meneer Verhoog, zoals velen hem noemen,  in alle functies van het bedrijf tegenkomen, of het nu gaat om de verkoop, de inkoop, bij het oplossen van technische vragen of het piano stemmen op concertniveau.
Gelukkig is de muziekwinkel geen eenmanszaak. Op alle onderdelen in het bedrijf  werken goed opgeleide pianotechnici en vakmensen. De dagelijkse leiding is in handen van Geke Verhoog als vierde generatie in het familiebedrijf.
Verhoog Muziek is aangesloten bij de Nederlandse Piano- en Muziekinstrumentenbond (NPMB) en lid van de Vereniging voor Pianotechnici Nederland (VvPN).
De Muziekwinkel is erkend als leerbedrijf voor pianotechnici.

 

Verhoog Muziek in Nijkerk

U vindt Verhoog Muziek in Nijkerk. Nijkerk ligt centraal in Nederland, en van daar uit worden ook alle transporten gecoördineerd. De transporten vinden uitsluitend door de eigen transportdienst plaats. Hier is ook de showroom en het atelier van het bedrijf, waar reparaties en renovaties doorgevoerd worden.

Ruime keuze toetsinstrumenten

Muziekwinkel Verhoog Muziek is gespecialiseerd op de verkoop en verhuur van toetseninstrumenten (piano’s, vleugels, orgels, digitale piano’s, stagepiano’s en keyboards). Daarnaast vindt de muziekliefhebber bij ons ook een ruime keus aan kleinere instrumenten en gitaren.

 

Muziekaccessoires

U vindt in onze showroom ook een keur ook muziekaccessoires. Zoals bijvoobeeld metronomes, pianolampen en banken; en voor gitaren, snaren, tuners, capo's e.a..
 

Het echte vakmanschap is nodig voor de piano’s en vleugels, en daar is Verhoog Muziek specialist. Naast de verkoop en de verhuur van deze instrumenten heeft het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van concertverhuur.
Wij verzorgen voor concerten en muzikale evenementen in het hele land de vleugels en andere toetseninstrumenten.

 

Dankzij onze eigen transportdienst en eigen concertstemmers  kunt u erop vertrouwen dat het instrument op de juiste tijd, op de juiste plaats en in perfecte staat aanwezig is. Wij zijn er bijzonder trots op dat zo vele artiesten en organisatoren steeds weer de weg naar ons bedrijf vinden!


Joop Verhoog, algemeen directeur Verhoog Muziek 

 

Familiebedrijf sinds 1916

Verhoog Muziek is opgericht in 1916 door Hendrik Verhoog, en is een echt familiebedrijf. In de oorlog nam Johannes (Joh) Verhoog de activiteiten van zijn vader over, en hij bleef tot 1985 in het bedrijf actief.

 

Zijn zonen Henk en Joop namen de leiding van hem over, en dochter Riet speelde een belangrijke rol in het Apeldoornse filiaal.
Na het uittreden van Riet en Henk heeft Joop sinds 1992 alleen de leiding over het bedrijf.

 

Volgende generatie

De volgende generatie is ook al aan Verhoog Muziek verbonden. Geke Verhoog is verantwoordelijk voor de financiële administratie en organisatie rondom verkoop en verhuur.

 

Harmoniums en grammofoonplaten

Begonnen werd in het begin van de twintigste eeuw met harmoniums en piano’s. Al gauw kwamen daar grammofoonplaten en bladmuziek bij. De geluidsdragers waren heel lang één van de belangrijkste omzetbrengers voor het bedrijf, maar door de komst van het internet is deze markt aan grote veranderingen onderhevig.

 

Het orgel en de piano

In al die jaren heeft Verhoog Muziek nooit haar kerncompetentie uit het oog verloren, nl. de expertise op het gebied van orgels en piano’s. Harmoniums werden elektrische orgels, en die werden weer digitale orgels. Het populaire elektronische orgel uit de jaren ‘60-’80 is praktisch verdwenen en heeft plaats gemaakt voor keyboards en Clavinova’s.

 

Huiskamerorgel

Daarnaast heeft het digitale kerkorgel voor huiskamergebruik een grote groei doorgemaakt. Deze instrumenten zijn nauwelijks van een echt kerkorgel te onderscheiden en brengen de “koningin van de instrumenten” bij u thuis.

 

We werken nauw samen met gerenommeerde orgelbouwers op de Veluwe en zijn dealer van Content orgels en Johannus orgels.

De mensen achter Verhoog Muziek

Verhoog Muziek is aangesloten bij de Nederlandse Piano- en Muziek-instrumentenbond en de Vereniging voor Pianotechnici Nederland.

 

              

Onze merken