Een overzicht van onze merken

Yamaha

Schimmel

Petrof

Klop

August Förster

Johannus

Content

Samick

Pearl River

Pfeiffer

Steinway & Sons

 

 

 

 

 

 

Yamaha

Yamaha piano's en vleugels staan bekend om hun mooie heldere klank en fijne, lichte speelaard. Yamaha is een merk met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In ons assortiment hebben we toetsinstrumenten die zich kunnen meten met de Europese topklasse.

De eigen produktie voor de Europese markt is heel stabiel. Het hout wordt speciaal in Japan voorgedroogd en de piano's worden afgewerkt in de fabrieken in Indonesië.
Het bovensegment van de Yamaha toetsinstrumenten kan zich kunnen meten met de Europese topklasse. 

De Yamaha Corporation, opgericht in 1897, is een Japanse fabrikant van muziekinstrumenten en professionele en consumentenaudio- en videoapparatuur.

Yamaha is door Torakusu Yamaha opgericht onder de naam ‘Yamaha Organ Manufacturing Company’. Het bedrijf werd in 1897 omgezet in een N.V. met de naam Nippon Gakki Co. Ltd. waarvan Torakusu Yamaha directeur werd.
In 1987 werd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan de naam veranderd in 'Yamaha Corporation'. Yamaha is gevestigd in Hamamatsu.
De zusteronderneming Yamaha Motor Company is een bekende fabrikant van motorfietsen en andere gemotoriseerde voer- en vaartuigen en motorblokken.

Aanvankelijk bouwde Yamaha, zoals vele Japanse producenten in die tijd, goedkope kopieën van westerse merken, daarom bestaat het logo van Yamaha uit drie ineengestoken stemvorken.
Vandaag de dag maken ze geen kopieën meer, maar hebben ze een eigen productielijn van diverse hoogwaardige instrumenten, zowel akoestisch als digitaal.

Besluit om een Yamaha piano of vleugel te kopen dan loopt er altijd wel een speciale actie.

 

  

 

  

 

 

 

Schimmel

De Schimmel piano's en vleugels die wij nieuw en tweedehands verkopen zijn hoogwaardige instrumenten die in Duitsland en Tsjechië worden gebouwd.
Pianofabriek Schimmel werd in 1885 door Wilhelm Schimmel (1854-1946) in het Duitse Leipzig opgericht. De meubelmaker Wilhelm Schimmel werd bij de beroemde pianofabriek Stichel tot pianobouwer opgeleid. Schimmel begon met de bouw van piano’s en vervaardigde vanaf 1892 ook vleugels. Hij bood zijn klanten een grote verscheidenheid aan modellen en uitvoeringen die technisch zeer geavanceerd waren. Door het grote succes is het bedrijf vele malen verhuisd en uitgebreid. Ook mocht het de titel van hofleverancier voeren.

In 1927 neemt zijn jongste zoon Wilhelm Arno het bedrijf over. De overgang naar de tweede generatie voltrekt zich in een economisch moeilijke periode. De firma fuseert met een aantal andere pianofabrikanten onder de naam “Deutsche Pianowerke AG” en verhuisde naar Braunschweig. Daar werd de firma vanaf 1931 weer als een zelfstandig bedrijf voortgezet, waardoor Wilhelm Arno Schimmel vrij zijn nieuwe initiatieven kon ontplooien en aan nieuwe constructies kon werken. De nieuwe fabriek die hij betrok werd in 1944 tijdens de Tweede Wereldoorlog compleet door brand verwoest. Na de wederopbouw in 1948 nam men de productie van piano’s weer op en vanaf 1950 produceerde Schimmel ook weer vleugels.

Na de dood van Wilhelm Arno Schimmel in 1961 zette zijn zoon Nikolaus Wilhelm Schimmel het bedrijf in de derde generatie voort. Tussen 1966 en 1982 werden nieuwe productiehallen en een concertzaal gebouwd. Het bedrijf nam de Franse pianofabrieken Gaveau (in 1967), Erard (in 1970) en Pleyel (in 1971) over (maar verkocht ze weer in 1994) alsmede de firma Bernhard May KG, Berlin in 1972 en Sabel AG in Rorschach in 1979.
Schimmel voerde diverse technische en esthetische vernieuwingen door. Onder leiding van Wilhelm Arno werd in 1935 een rastloos klein pianomodel ontwikkeld. Vanaf de jaren 50 ontwierp hij nieuwe tijdloze modellen, geïnspireerd door de ontwikkelingen in de architectuur en meubeldesign. In 1951 presenteerde hij de eerste transparante plexiglasvleugel ter wereld en in 1956 een vleugel met ingebouwde radio, platenspeler en bandrecorder. Door de samenwerking met ontwerpers en kunstenaars bleef het bedrijf de ontwikkeling van modern pianodesign voortzetten
Sinds 2003 leiden Gabriela Schimmel en Hannes M. Schimmel-Vogel het bedrijf in de vierde generatie. Na een financieel zware periode hebben ze in mei 2010 hun 125-jarig jubileum kunnen vieren. De nieuwe visie gebundeld met het vakmanschap van de Schimmel pianotechnici zorgen voor een nieuwe generatie eerste klas vleugels en piano’s "made in Germany".

 

 

 

Petrof

Piano's uit een rijke familietraditie zijn die van Petrof. Jarenlang bekend om hun volle, zangrijke klank en vooruitstrevende design.
In 1857 reist de oprichter Antonín Petrof af naar Wenen om het vak van de pianobouw onder de knie te krijgen. In 1864 rolt de eerste concertvleugel in Hradec Králové (Tsjechië) uit de werkplaats. In 1865 wordt de werkplaats, die eerst een meubelmakerij was, omgebouwd tot pianofabriek. In 1874 verhuist het bedrijfje naar Brno ook in Tsjechië. In 1881 wordt gestart met het vervaardigen van klavieren en mechanieken. In 1884 wordt er een zaagmolen geïnstalleerd om de productie te vereenvoudigen en versnellen. Vanaf 1894 worden ook instrumenten naar het buitenland verkocht. En uiteindelijk in 1895 wordt een vestiging geopend in Hongarije in Temesvár (Timi?oara).
Het bedrijf wordt in 1908 een besloten vennootschap, waarin niet alleen vader Antonín Petrof maar ook zijn zoon Jan Petrof, en vanaf 1914 zijn kleinzoon Vladimír Petrof participeren. In 1915 overlijden Antonín Petrof en zijn vrouw Marie, die de administratie tot dan toe deed. In 1928 opent Petrof samen met Steinway een vestiging in Londen op Wigmore Street. Het management laat het bedrijf groeien, en de derde generatie Petrofs doet zijn intrede met Dimitrij, Eduard en Eugena Petrof.
Na de Tweede Wereldoorlog wordt het bedrijf (de Továrny piano- en orgelfabrieken) in 1948 genationaliseerd. Er wordt een kantoor in Hradec Králové opgericht. Het merk Petrof blijft gehandhaafd. Vanaf 1954 wordt een afdeling geopend om vernieuwingen in de eigen piano- en vleugelbouw door te voeren middels een researchprogramma. Pas na 1991 -na de communistische periode- keert de Petroffamilie terug, en wordt het bedrijf weer deels (in 2001 geheel) privaat eigendom. In 1994 wordt een modern researchcentrum geopend. De vijfde generatie Petrofs neemt in 2004 het roer over met Zuzana Ceralová Petrofová als directeur.

 

 

 

Klop

Al sinds 1961 is Klop in Garderen een gespecialiseerd bouwer van klavecimbels en orgels.
Het was in die tijd dat barokmuziek opnieuw aandacht kreeg. Het ontbrak toen onder meer aan originele instrumenten. Echte klavecimbels en orgels met de klank van vroeger.
Gerrit Klop zag de uitdaging en heeft zichontwikkeld tot een professionele bouwer van barokinstrumenten.

De naam Klop is internationaal een begrip geworden. Synoniem voor ambachtelijke instrumenten, vakmanschap en betrouwbaarheid. Synoniem ook voor authentieke klankkleur, duurzaamheid en technische perfectie.
Deze traditie wordt sinds 1995 voortgezet door zoon Henk, samen met een tiental gemotiveerde medewerkers.Evenals vele instrumentmakers in de Gouden Eeuw bouwt Klok zowel orgels als klavecimbels. Op het eerste gezicht totaal verschillende instrumenten. Toch zijn deze instrumenten nauw aan elkaar verwant qua vereiste klankvoorstelling, speelaard en nauwkeurige houtbewerkingtechnieken.

Henk vertelt: "Wij bouwen onze klavecimbels en orgels naar historische voorbeelden. Toch is er nog veel ruimte voor persoonlijke inbreng. Zowel bij de keuze van het voorbeeldinstrument als bij de uiterlijke vormgeving en decoratie. Zelfs de fraaie, tot in detail met zorg afgewerkte meubels geven al een indruk van het onvervalste barokkarakter van de instrumenten. Want kwaliteit beperkt zich niet tot klank en afwerking alleen. Kwaliteit betekent ook langdurig betrouwbaar functioneren. Wat ons betreft: barok tot in detail."

Bron: Henk Klop

 

 

 

August Förster

Friedrich August Förster werd in 1829 geboren in Oberseifersdorf (in het uiterste puntje van de Duitse deelstaat Saksen, tegen Polen en Tsjechië aan). In 1859 bouwde hij in Löbau zijn eerste piano. In 1862 richtte hij buiten de stad zijn eigen fabriek op.

Na de dood van August Förster in 1897 nam zijn zoon Cäsar de leiding over. Hij richtte ook een fabriek op in Georgswalde – Bohemen – Tsjechië, om de belangrijke afzetmarkt van het toenmalige keizer- en koninkrijk Oostenrijk-Hongarije te kunnen bedienen.

Nadat Cäsar Förster in 1915 voortijdig kwam te overlijden, zetten zijn beide zonen Gerhard en Manfred Förster het bedrijf voort.
Er werden in de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw zeer goede en ook bijzondere instrumenten gebouwd.
Net als bij de merken Blüthner, Bechstein, Ibach enz. kan een vooroorlogse Förster uit Tsjechië of Duitsland wedijveren met een hedendaags topinstrument.De vestiging van de Försterfabriek in Bohemen werd in 1945 door de Tsjechische regering onteigend en de productie werd voortgezet door de Tsjechische pianofabriek Petrof. De kwaliteit van de materialen daalde, alsmede de motivatie van de werknemers.
De in de Tsjechische Petrof fabriek gebouwde piano's onder de naam August Förster zijn dan ook minder van kwaliteit dan de Oostduitse, in Löbau geproduceerde Försterpiano's.
De kwaliteit van de Förster piano's uit Löbau was (net als bij Blüthner) beter dan die van andere DDR-merken, zoals Zimmermann, Rönisch, Geyer enz.

Aangezien de Tjechische en de Oostduitse Försterfabrieken nu elkaars concurrenten waren, ontstond er een strijd over de naam "Förster". Deze naam mocht destijds in de Benelux alleen gebruikt worden door de Tsjechische fabriek, hoewel de Tsjechische Förster in de rest van de wereld "Weinbach" heette.
In Nederland werd de betere Oostduitse Förster verkocht onder de naam "Berger". Later werd het "Förster Löbau" en kreeg de Tsjechische Förster de naam "Weinbach" of "Förster".

Vrij snel na de val van de Muur (1991) behoorde Förster weer tot de topinstrumenten en heeft Wolfgang Förster reprivatisering van het familiebezit weten te bewerkstelligen.

De economische recessie aan het begin van de jaren '90 van de twintigste eeuw leidde tot een reorganisatie van de productie en het personeel. In de jaren daarna volgden talrijke investeringen in de verbetering en ontwikkeling van de eigen pianoproductie.
Eigenaar Wolfgang Förster, die samen met zijn dochter Annekatrin het bedrijf leidde is in 2012 overleden.

Bron: August Förster GmbH

 

 

 

 

Johannus

De gepassioneerde orgelbouwers van het Nederlandse Johannus Orgelbouw zijn gevestigd in Ede.
Ontwerpers, musici en (audio) technisch specialisten werken samen aan de ontwikkeling en de bouw van het Johannus-orgel.
Johannus Orgelbouw is in de laatste jaren uitgegroeid tot een internationaal bedrijf. De orgels worden naar meer dan 80 landen geëxporteerd.

Bij Johannus werken musici en ingenieurs harmonieus samen. Dat heeft tot interessante nieuwe uitvindingen geleid.

De afgelopen jaren is Johannus een serieuze speler geworden in de markt waar voorheen de traditionele orgelbouwer alleenheerser was. Steeds meer kerken onderzoeken de mogelijkheid voor een digitaal orgel, of een combinatie van pijporgel en een Johannus-orgel.

 

 

 

 

Content orgelbouw Ermelo

 

Content

Content Orgels is een Nederlandse producent van digitale orgels. De orgelfabriek staat in Ermelo. Er worden orgels gebouwd voor particulieren, kerken en instellingen. De afzetmarkt is wereldwijd. Jarenlange ervaring, goede solvabiliteit en gemotiveerde medewerkers garanderen een sterk merk. Het ontwerpteam bedenkt innovatieve en originele producten.

 

 

 

 

 

Samick piano's

 

Samick

Pianobouwer Samick begint in 1958 met produceren in het Koreaanse Seoul. Aanvankelijk werkte Samick voor de eigen markt en dat werd omschreven als een "bedrijf dat bijdraagt aan de maatschappelijke welvaart van de natie door het bevorderen van de muziekinstrumenten industrie".
Pas in 1970 heeft men besloten instrumenten uit te voeren naar anders continenten.
Het internationale bedrijf is uitgegroeid tot een prominente piano exporteurs. In samenwerking metde Duitse piano-ontwerper Klaus Fenner wordt voortdurend gezocht naar geavanceerde technologie en het verbeteren van kwaliteit.

Niet voor niets is Samick de eerste pianobouwer die een ISO 9002 certificering wist te behalen. De kwaliteit van de afwerking is duidelijk wanneer je goed kijkt naar de pasvorm en levering van een Samick piano.

Door het succes en de samenwerking tussen dealer en fabrikant is de firma uitgegroeid tot de Samick Group. De tweede mijlpaal in de geschiedenis van Samick is de productie van piano's in Indonesië.

 

 

 

 

Pearl River piano's

 

Pearl River

De Pearl River Piano Group is China's grootste pianofabrikant en beweert de grootste pianofabriek ter wereld te hebben. Het bedrijf werd opgericht in 1956 in Guangzhou, Guangdong, China. Pearl River kan per jaar 100.000 pianos produceren en exporteert deze naar meer dan 80 landen.
De Pearl River pianos voor de Europese markt worden naar eigen specificaties gebouwd en met betere materialen voor ons klimaat.
In januari 2016 nam het bedrijf 90% van de aandelen over van de Duitse pianofabrikant Schimmel. Daarmee kocht het bedrijf kennis en technologie van wereldfaam.
Duitse onderdelen en know-how worden in de piano's en productieprocessen doorgevoerd.
Dat kunt u bij ons horen!
Pearl River maakt ook piano's onder de bekende merknamen Ritmuller en Kayserburg.
De fabriek produceert ook voor o.a. Steinway & Sons en Yamaha.

 

 

 

 

Carl A. Pfeiffer GmbH & Co.KG

 

Pfeiffer

In 1862 stichtte Josef Anton Pfeiffer de vleugel- en pianofabriek J. A. Pfeiffer na jaren van opleiding en reizen. Al in 1872 wordt de duizendste piano geproduceerd. De goed doordachte constructie, solide bouw en het prachtige geluid overtuigen en rechtvaardigen de goede reputatie van de piano's. Zijn zoon Carl Anton leert piano maken in Berlijn, Londen en New York en neemt het bedrijf over in 1888. Zijn werk draagt aanzienlijk bij aan de voltooiing en verspreiding van de instrumenten.

Uitvindingen en baanbrekende innovaties illustreren de wetenschappelijke kant van het maken van piano's.

In 1947 begint de nieuwe productie van piano's en vleugels in Stuttgart onder leiding van een Pfeiffer telg. Helmut Pfeiffer laat alle instrumenten opnieuw ontworpen. Kwaliteit krijgt de hoogste aandacht.

Het bedrijf is dan al 5 generaties in handen van de familie. In 1994 vindt de verhuizing naar Leonberg plaats. In de nieuwe bedrijfsruimte is plaats voor een tentoonstelling en een concertgebouw. De productie wordt opnieuw gestructureerd. Topkwaliteit blijft de bedrijfsfilosofie van Pfeiffer, dat wordt onderstreept door vele onderscheidingen en oorkonden. De Duitse indrustrie hecht daar grote waarde aan.

 

 

 

 

Steinway & Sons

 

Steinway & Sons

Steinway & Sons is sinds 1853 de compromisloze standaard voor klank, speelaard, dynamiek en waardevastheid. Steinways zijn handgemaakt en de bouw van deze topkwaliteit instrumenten neemt een jaar in beslag. Het geperfectioneerde ontwerp, het nauwgezet vakmanschap en de superieure materialen geven Steinways een aanslaggevoeligheid en klankkwaliteit die na 160 jaar nog steeds door geen enkele andere piano of vleugel worden geëvenaard.

Steinway & Sons

 


Met dank aan: Wikipedia, de Nederlandse Piano- en Muziekinstrumentenbond, het Bundesverband Klavier.


Bekende pianomerken

Baldwin / Bechstein / Berdux / Biese / Blüthner / Bösendorfer / Bogs & Voigt / Broadwood & Sons / Duysen / Euterpe / Fazioli / Feurich / August Förster / Grotrian-Steinweg / Hain / Hellas / Herrmann, Alexander / Ibach & Sohn / Irmler / Kaim / Kawai / Knaake / Lipp & Sohn / Mand / Matthaes / May / Neupert / Niendorf / Pearl River / Petrof / Pfeiffer / Pleyel / Rippen / Ritmüller / Rönisch / Roth & Junius / Samick / Sauter / Schiedmayer & Söhne / Schiedmayer / Schimmel / Seiler / Steck / Steingraeber & Söhne / Steinway & Sons / Thürmer / Weber / Yamaha / Zeitter & Winkelmann / Zimmermann.


Onze merken