Onderhoud piano en vleugel

Klimaatbeheersing: vocht en temeperatuur onder controle. Toonhoogte controleren. Piano Lifesaver systeem of hydroceel. Onderhoud aan piano en vleugel. Wij helpen graag een duurzame oplossing te vinden om optimaal piano te spelen en heel lang te genieten van uw kostbare muziekinstrument.
Natuurlijk mag u altijd om advies vragen.

Piano Life Saver systeem

Om de luchtvochtigheid in uw piano of vleugel op peil te houden installeren wij het Piano Life Saver systeem (PLS) van Dampp-Chaser. Een actief systeem voor bevochtigen en ontvochtigen van uw instrument om klimaatschommelingen te neutraliseren.
Een duurzame oplossing om de stemvastheid en toonvastheid van uw muziekinstrument te verbeteren.
Het Piano Life Saver systeem beschermt tegen roest op metalen onderdelen en snaren; lijm- en viltdelen worden in goede staat gehouden. 
Bovenal beschermt PLS de waarde van uw piano of vleugel vele jaren.

 

Goede referenties

Onze fabrikanten zijn het unaniem eens over het effect van het Piano Life Saver systeem op uw kostbare instrument.

Yamaha
”In gebieden die onderhevig zijn aan grote schommelingen in de luchtvochtigheid onderschrijft Yamaha  volledig het gebruik van een Piano Life Saver Systeem.”
Schimmel
"De beste manier om de waarde van goede piano's en vleugels te behouden is een automatische regulering van de luchtvochtigheid binnenin het instrumen zoals gebeurt in PLS." 

Kawai
”De systemen van Dampp-Chaser zijn de beste en meest nauwkeurige systemen die we ooit gezien hebben voor luchtvochtigheidbeheersing.”
Petrof
"Wij bevelen het Dampp-Chaser Systeem in piano’s aan om de stemvastheid en de stabiliteit van de afregeling te versterken, met name in piano’s die staan op plaatsen die onderhevig zijn aan grote veranderingen van luchtvochtigheid of bij extreem hoge of extreem lage vochtigheidniveaus."
Sauter
“Het Piano Life Saver Systeem helpt om de  klank, de aanslag en expressiviteit te behouden.” 
Steinway & Sons
”De installatie van PLS kan zorgen voor een mate van klimaatbeheersing die op een andere wijze niet bereikbaar is.”

 

Zo werkt het Piano Life Saver systeem

 

Zo werkt het Piano Life Saver systeem

Onze merken