Jubileummagazine gratis bij Verhoog Muziek

Volledige Johannus jubileummagazine lezenKlik op het artikel om het volledige Johannus jubileummagazine lezen.

 

Verhoog Muziek op pagina 52 en 53

In Het prachtige jubileummagazine van Johannus krijgt Verhoog Muziek de ruimte om te vertellen waarom het orgelbedrijf al vanaf het ontstaan van Johannus dealer is!

 

In het magazine vindt u interviews, achtergronden en reportages. Zo vertellen voormalig SGP-fractievoorzitter Bas van der Vlies en EO-coryfee Andries Knevel over hun passie voor orgel en orgelmuziek.

 

De jonge organisten Idelette van Assem (13) en Harm-Jan van der Sluis (15) laten zien dat het orgel ook onder de nieuwe generatie toekomst heeft. Burgemeester René Verhulst van Ede zegt dat hij trots is op een familiebedrijf als Johannus binnen zijn gemeente. Frits Zwart, kleinzoon van Jan Zwart én directeur van het Nederlands Muziek Instituut in Den Haag, plaatst het orgel in historisch perspectief, terwijl muziekliefhebber Ad Huetink u meeneemt naar een oude boerderij die hij transformeerde tot een muzikale broedplaats mét Monarke.

 

Huisorganist André van Vliet componeerde ter gelegenheid van het gouden jubileum een feestelijke fantasie van vier pagina’s.

 

Bent u niet in de gelegenheid het jubileummagazine bij ons in Nijkerk af te halen, dan sturen we het u graag toe. Vraag het gerust aan Geke Verhoog.


Gratis Adobe Reader downloadenU heeft Adobe Reader® van Adobe Systems Incorporated nodig om PDF bestanden te kunnen openen. Wanneer u geen PDF Reader heeft kunt u hier gratis Adobe Reader downloaden.


Gouden jubileum Johannus orgelbouw

Verhoog Muziek feliciteert Johannus Orgelbouw met het gouden jubileum.

 

In dit jubileumjaar wil Johannus op allerlei manieren samen met ons muzikaal feestvieren.
In de week van 22 tot en met 29 september is de landelijke introductie van het jubileumorgel: de Johannus Studio 350. Het goedkoopste, nieuw drieklaviers huiskamerorgel.
Volledig gebouwd naar de kwalitatieve normen van Johannus Orgelbouw. Een prachtig orgel: betaalbaar en compleet.
Door de drie manualen en MIDI-aansluitingen goed geschikt voor Hauptwerk.

 

Harm Hoeve demonstreert op zaterdag 22 september

Op zaterdag 22 september is Harm Hoeve in de showroom van Verhoog Muziek om het nieuwe drieklaviers orgel te demonstreren. Hij gaat tussen 10.00 tot 15.00 uur orgelspelen op de Johannus Studio 350.

Harm Hoeve behoeft eigenlijk geen introductie. Wij zijn heel blij dat deze geweldige organist bij ons is. U kunt hem alles vragen over het orgel, dispositie, klankkleur, muziekstijlen, orgelmuziek en een vergelijking met andere modellen.

Tijdens de introductieweek van 22 tot en met 29 september geeft Verhoog Muziek 10 procent korting* op de adviesprijs van de Johannus Studio 350 en de Johannus Studio 150.

 

Blijf ons voor het feestprogramma volgen via de website of vraag om meer informatie!

 

Jubileumconcerten in onze muzikale agenda

Alle jubileumorgelconcerten staan in onze muzikale agenda.

Organisten en andere musici die komende zomer in de concertzaal van Johannus van zich laten horen, zijn: huisorganist André van Vliet, organisten Marco den Toom, Harm Hoeve, Everhard Zwart, Gerrit de Gier, Peter Eilander, Wybe Kooijmans, André Knevel en Martin Mans. Daarnaast zullen ook Eline Toebes (cello) en Arjan en Edith Post (trompet) acte de présence geven.


Dubbelconcert piano en orgel groot succes

Dubbelconcert piano en orgel

 

Het voorjaar is begonnen met het prachtige dubbelconcert van Gert van Hoef (Content orgels) en Wouter Harbers (Steinway vleugel). Wat een intieme, muzikale avond met een afwisseling in instrumenten en muziekstijlen.

Een goede combi deze twee mannen die ook nog eens hun eigen muziek aankondigen en de luisteraars meeslepen in hun enthousiasme. Super leuk om zo'n 60 muziekliefhebbers te ontvangen in onze showroom.

Hartelijk dank Gert en Wouter voor deze heerlijke avond.

Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!

 

Dubbelconcert piano en orgel

 

Het concert begint om 19.30 uur

Bij ons voorjaarsconcert speelt Gert van Hoef op diverse Content orgels en Wouter Harbers op onze Steinway vleugel.

De combinatie van orgel en piano mag je gerust bijzonder noemen. In de muziekwinkel wordt met de akoestiek gespeeld door verschillende Content orgels op verschillende plaatsen te combineren met de klanken van de Steinway vleugel.

De toegang is vrij.

Locatie: showroom Verhoog Muziek, Nieuwstraat 2, in het hart van Nijkerk, op het Plein.

In de omgeving is betaald parkeren.

Komt u met de trein dan is het naar de showroom 10 minuten wandelen door het gezellige centrum van Nijkerk. Vrijdagavond is koopavond en alle winkels zijn open!

 

Content produktpresentatie vanaf 18.00 uur

Vooraf aan het concert is er de gelegenheid om de Content orgels te bespelen en zal Gert van Hoef demonstreren. Ook is de product specialist van Content Hendrik Loosman aanwezig die alles kan vertellen over Content digitaal en de Hauptwerklijn.

 

Nieuwe Content Compact 224

Wij presenteren ook graag de nieuwe compact-lijn van Content met de Content Compact 224. Opmerkelijk mobiel en toch een echt orgel!

Content Compact 224


Nieuwe Yamaha modellen 2018

Yamaha PSR-S775 en de Yamaha PSR-S975 nu leverbaar

De nieuwe modellen van Yamaha voor 2018. Vanaf nu leverbaar de workstations Yamaha PSR-S775 en de Yamaha PSR-S975, in april de Yamaha Arius YDP-S34, in medio mei de Yamaha PSR-E463 en YAMAHA PSR-EW410 en in juli een fantastisch nieuwe Yamaha Clavinova CLP-695GP.


Nieuwe Yamaha Clavinova CSP-170 en CSP-150

CSP-170 en CSP-150 bij Verhoog Muziek in de showroom

We hebben de allernieuwste Yamaha digitale piano's in onze showroom staan: Yamaha Clavinova CSP-150B en Yamaha Clavinova CSP-170B.
Voor alles is de CSP een heel mooie, strakke digitale piano: intuïtieve eenvoud.
Gekoppeld aan een iPad zijn de muzikale mogelijkheden bijna onbegrensd.

Nieuw is ook de speciale 'Smart Pianist' app met alle muziekgerelateerde digitale functies. Het 'hart' van de nieuwe digitale piano's.

 

Leer pianospelen

Op de CSP-modellen leert u pianospelen met behulp van LED-jes. Kies uw favoriete muziek en ontdek welk toetsen u moet aanslaan. Intuïtief en leerzaam!

 

Vergelijk de twee modellen

We hebben alle specificaties van de Yamaha Clavinova CSP-170 en CSP-150 voor u naast elkaar gezet om zelf te vergelijken.


Extra koopavond donderdag 21 december a.s.

Een extra koopavond in de tijd dat we allemaal zo druk zijn met jaarafsluiting, kerstinkopen, plannen en terugkijken. Welkom op het gezellige centrumplein in Nijkerk.

Kom bij ons even tot rust in de ruime showroom en probeer een van de vele muziekinstrumenten. Misschien wordt 2018 wel uw muzikale jaar!

 

Extra koopavond donderdag 21 december


Muzikale avond met pianist en schrijver

 

Muzikale avond bij Verhoog Muziek

Gratis muzikale ontdekkingstocht

Door de financiële ondersteuning van Rotary Nijkerk zijn er voor bezoekers geen kosten verbonden aan deze bijzondere avond in de showroom van Verhoog Muziek. Rotary Nijkerk maakt cultuur toegankelijk in het hart van Nijkerk en is voorstander van kunst voor iedereen. Unieke gelegenheid om klassieke muziek van dichtbij te ervaren, die wordt doorgegeven van generatie op generatie.

 

Er zijn slechts 80 kaarten beschikbaar. U kunt per mail bij ons reserveren. 

 

De avond begint stipt om 19.00 uur

Pianist Wouter Harbers zal de muzikale avond openen met een Bach-recital op de Steinway vleugel, gevolgd door de lezing van Merlijn Kerkhof. Vooraf bent u welkom bij Coava voor koffie en thee. Na afloop van de lezing geeft Harbers nog een toegift en is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje.

 

"Alles begint bij Bach"

Pianist en schrijver hebben elkaar gevonden door de verbinding tussen boekhandel Roodbeen en pianospeciaalzaak Verhoog Muziek.

 

Merlijn Kerkhof schreef het boek "Alles begint bij Bach". Wat is klassieke muziek, waar komt het vandaan? Waarom zijn de meeste bekende componisten Duits? Wat is er zo goed aan de Negende symfonie van Beethoven of de atonale muziek van Arnold Schönberg, en hebben we eigenlijk een Nederlandse Mozart gehad?
In zijn boek en tijdens de muzikale avond op vrijdag 15 december geeft Kerkhof ons antwoord op die vragen uit de muziekgeschiedenis.


Johannus LiVE orgelshow

Welkom op de Johannus LiVE orgelshow op zaterdag 17 juni

 

Zaterdag 17 juni

Zaterdag 17 juni organiseert Verhoog Muziek in samenwerking met Johannus Orgelbouw een Johannus LiVE orgelshow die in het teken staat van de introductie van de nieuwe ONE en de prachtige LiVE orgels:

 

Miniconcerten

De orgels worden aan u gepresenteerd door organist Rob Biersteker in de vorm van miniconcerten. Kom luisteren naar het inmiddels wereldberoemde Johannus-geluid.
En natuurlijk mag u zelf volop spelen.

 

Welkom in onze showroom

De show begint om 11 uur en eindigt om 4 uur 's middags. 
Welkom in onze showroom om te luisteren, te spelen of voor een mooie aanbieding.
De orgels van de show staan gewoon in onze showroom. Ook als u niet naar de orgelshow kunt komen bent u welkom om te komen spelen op een tijdstip dat u past!

 

 


Nieuwe Yamaha Clavinova 600-serie digitale piano's

Yamaha Clavinova 600-serie digitale piano's in doos

De eerste modellen uit de nieuwe Yamaha Clavinova 600-serie digitale piano's staan in onze showroom. Als eerste zijn binnen de Clavinova CLP-625 en CLP-635 in de fraaie nieuwe kleur 'dark walnut' (DW) en de Clavinova CLP-645. Over enige tijd volgen de Clavinova CLP-675 en de topper Clavinova CLP-685.
De instrumenten zijn uitgepakt. Kom snel piano spelen en luisteren naar de allernieuwste digitale piano's.

 

Clavinova is een succes sinds 1983

De Yamaha Clavinova is een echt succes nummer onder de digitale piano's. Het eerste model, de Clavinova YP-40, werd in 1983 gepresenteerd en was misschien wel de eerste digitale piano op de muziekmarkt.
Kort daarna volgenden nieuwe modellen elkaar jaarlijks op.
Tegenwoordig presenteert Yamaha eens in de drie jaar een nieuwe Clavinova-lijn.

 

Unieke prijs voor end-of-life modellen

Natuurlijk zijn er in de nieuwe 600-serie vernieuwingen doorgevoerd, maar die zijn niet zo vernieuwend dat de vorige 500-serie wordt gedeklasseerd. Nee, de Clavinova CLP-525, CLP-535, CLP-545, CLP-575 en de Clavinova CLP-585 blijven geweldige digitale piano's.

Het voordeel voor de prijskritische consument is dat deze piano's uit de 500-serie nu voor de beste prijs worden aangeboden. End-of-life (EOL) betekent dat de oude voorraad wordt uitverkocht!

 

Welkom in onze showroom voor een mooie aanbieding voor een prachtige digitale piano.

 

 


Content Orgeldag

Op zaterdag 18 maart organiseren we een Content Orgeldag in onze showroom in Nijkerk.

Een interactieve dag waar Content diverse nieuwe ontwikkelingen presenteert. U kunt kennismaken met de totaal vernieuwde intonatie van diverse modellen, frisse klanken en verschillende nieuwe kleuren voor orgelmeubels.

 

Trots zijn we op het duurzame Bamboe-orgel in de uitvoering van een Celeste 236 en slechts in een beperkte oplage gemaakt. Natuurlijk mag u zelf orgelspelen.

Orgeldemonstraties

Organist Bert Elbertsen verzorgt doorlopend orgeldemonstraties.

Elbertsen studeerde aan het Utrechts Conservatorium orgel als hoofdvak en piano als bijvak bij Theo Teunissen, Kees van Houten en Jan Raas.

Hij is vaste organist van het uit 1878 daterende Leichel orgel in de Oude Kerk te Bennekom en verbonden aan diverse koren in de regio. 

Elbertsen bracht verschillende solo orgel-cd's uit.
Voor Content orgels is hij Intonateur/adviseur.

 

U bent van harte welkom tussen 10:00 uur en 17:00 uur in de showroom van Verhoog Muziek, Nieuwstraat 2 in Nijkerk.

 

Content Orgeldag bij Verhoog Muziek in Nijkerk

 

 


Jan Vayne speelt virtuoos op nieuw Hauptwerk orgel Content Cambiare

Hauptwerk orgel kopen

  

Jan Vayne presenteert nieuwe Content Cambiare

 

Zaterdag 19 september presenteerde pianist Jan Vayne de nieuwe Hauptwerk orgels Content Cambiare. "Het was voor ons bijzonder om Jan Vayne achter het orgel te zien," stelt directeur Joop Verhoog. "We kennen elkaar van pianoconcerten en vleugelverhuur en nu heeft hij zijn naam verbonden aan deze prachtige orgelserie. De Cambiare is voor mij een nieuwe stap in de orgelgeschiedenis waar wij als familiebedrijf al bijna 100 jaar deel van uitmaken. We zijn blij met deze vernieuwing die we royaal kunnen presenteren in onze showroom in Nijkerk."

 

Klaar om te bespelen

De Content Cambiare digitale orgels zijn klaar om te bespelen. Over de juiste combinatie van klavier, computertechniek, midi en audiocomponenten hoeft de organist zich niet druk te maken.
Het orgelmeubel is door Content speciaal vervaardigd voor in de huiskamer. Alle onderdelen zitten in een kast, maar kunnen ook met losse audio-zuilen worden uitgebouwd.
De kern van het instrument draait op een krachtige, gewone computer met geluidssamples van Hauptwerk. Vayne audio levert de geluidscomponenten die deze orgels een unieke klankkleur geven.

 

U bent van harte uitgenodigd

U bent van harte uitgenodigd om deze digitale pijporgeltechniek bij ons in de showroom te beluisteren. Zelf orgelspelen of orgelmuziek meenemen mag natuurlijk altijd.
De Content Cambiare 220, tweeklaviers Hauptwerk orgel met demonstratie PC, samples en externe luidsprekers, staat voor u klaar.

 

 


Dealerpresentatie Hauptwerk orgel Content Cambiare

Jan Vayne demonstreerde de nieuwe Content Cambiare orgels gebaseerd op Hauptwerk

Jan Vayne demonstreert de nieuwe Content Cambiare orgels

Jan Vayne demonstreert de nieuwe Content Cambiare orgels gebaseerd op Hauptwerk aan de orgeldealers van Content Nederland. Content is de eerste gerenommeerde orgelfabrikant die een compleet orgel aanbiedt met Hauptwerk software.
Door toepassing van het I2S-geluidssysteem van Vayne audio ontstaat een geweldige geluidsbeleving die misschien wel beter is dan Noorlander of sets van Mixtuur: “Uw oren vertellen het!” Rondom uw speeltafel komen levensechte pijporgelklanken tot leven.

 

Hauptwerk

De Content Cambiare digitale orgels zijn klaar om te bespelen. Over de juiste combinatie van klavier, computertechniek, midi en audiocomponenten hoeft u zich niet (meer) druk te maken.
Kies uw favoriete orgel, de zogenaamde sampleset worden voor u geladen en u kunt spelen.
Er zijn op het moment zo'n 100 (veelal historische) orgels beschikbaar in Hauptwerk.

 

Content Innovations

Content Orgels en Vayne Audio bundelen hun krachten onder de naam Content Innovations en introduceren een nieuwe collectie kerkorgels en huiskamerorgels gebaseerd op Hauptwerk met een ongeëvenaarde realistische klankweergave. Dit nieuwe concept is ontworpen door specialisten op orgel- en audiogebied voor wereldwijde toepassingen.

Dealerpresentatie Hauptwerk orgel Content Cambiare en Vayne audio

 

Eigen meubel

Het meubel is door Content speciaal vervaardigd voor in de huiskamer. Alle onderdelen zitten in een kast, maar kunnen ook met losse audio-zuilen worden uitgebouwd. Exclusive High End oplossing voor kerken, instellingen en particulieren zijn maatwerk.

 

Landelijke introductie

De landelijke introductie van de nieuwe Cambiare orgels vindt plaats bij Content in Ermelo. Er komen twee- en drieklaviersuitvoeringen met ingebouwde en externe speakers en keuze uit diverse kasten.

 

Content Cambiare bij Verhoog Muziek

In september organiseert Verhoog Muziek een informatiedag in Nijkerk om u de mogelijkheden van Content Cambiare, Hauptwerk en Vayne Audio te laten horen en beleven. Onze showroom wordt dan voor één dag bijvoorbeeld de Laurenskerk in Rotterdam of een Schnitger of Silbermann orgel.

 

Kom orgel spelen of luisteren

Neem contact met ons op als u aanwezig wilt zijn bij de introductie van de Content Cambiare of meer informatie wilt ontvangen.

Nieuwe Content Cambiare digitale orgel

Content Cambiare orgel gebaseerd op Hauptwerk

 

 


Content Innovations

Nieuwe generatie digitale orgels voorzien van ultiem geluid

Content Orgels en Vayne Audio bundelen hun krachten onder de naam Content Innovations en introduceren een nieuwe collectie kerkorgels en huiskamerorgels gebaseerd op Hauptwerk met een ongeevenaarde realistische klankweergave. Dit nieuwe concept is ontworpen door specialisten op orgel- en audiogebied voor wereldwijde toepassingen.
Content innovations

Vayne Audio is in 2010 opgericht door de bekende piano- en orgelvirtuoos Jan Vayne. Specialisten van Vayne Audio ontwikkelden een speciale audio lijn die de basis vormt voor Content Innovations.
Hauptwerk technologie is de basis van het digitale geluid en de aansturing van het orgel.

 

Aangepast orgelmeubel

Het meubel is door Content speciaal vervaardigd voor in de huiskamer. Alle onderdelen zitten in een kast, maar kunnen ook met losse audio-zuilen worden uitgebouwd.

Exclusive High End oplossing voor kerken, instellingen en particulieren zijn maatwerk.

In afwachting van de introductie van deze nieuwe orgelserie, is het goed u even tussentijds te informeren over de huidige stand van zaken.

We zijn nog in afwachting van het audiosysteem dat speciaal voor de huiskamerorgels is ontwikkeld. Volgens planning worden volgende week deze componenten ingebouwd en getest.

 

Introductieshow

Als de eerste orgels beschikbaar zijn organiseren we een introductieshow.

 Content innovations

 

 


Orgelimprovisatiecursus Gijsbert Lekkerkerker

 

Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 juni 2015 wordt in de showroom van Verhoog Muziek in Nijkerk een orgelimprovisatiecursus voor amateur-organisten gegeven door Gijsbert Lekkerkerker.

 

Jonge en oudere organisten die in de erediensten actief zijn, hebben als belangrijk onderdeel van hun taak het spontaan improviseren van duidelijke koraal-variaties.

 

5 avonden van 19.00 t/m 22.00 uur

De lessen worden gedurende 5 avonden gegeven van 19.00 t/m 22.00 uur. De improvisatiecursus is bedoeld voor orgel spelende deelnemers, beginners en gevorderden, voor jong en oud. Tijdens de cursus krijgt men improvisatie-onderricht in 10 verschillende koraalvariaties, bedoelt voor de kerkdiensten of thuis. Ook de harmonieleer wordt behandeld alsmede de vrije improvisatie met eigen ideeën over koraalvariaties.

 

Variatievormen

De volgende variatievormen uit cususboek deel 1 komen aan de orde:

 • Koraal op 3 manieren
 • Duo
 • Toccatine
 • Basse de Trompette
 • Arietta
 • Scherzo I en II
 • Fluitenspel
 • Cantilena
 • Canonisch
 • Koraalfuga 4-stemmig
 • Duitse Toccata met de melodie in het pedaal

 

De variaties zijn te gebruiken als model voor alle 150 psalmen en vele gezangen.

Voor informatie over lesgeld en inschrijving kunt u terecht bij Gijsbert Lekkerkerker.

 

Informatiemiddag op zaterdag 30 mei

 

U bent geheel vrijblijvend welkom op een informatiemiddag op zaterdag 30 mei om 14.00 uur en om 16.00 uur waarbij Gijsbert Lekkerkerker in de showroom van Verhoog Muziek de cursus zal toelichten en demonstreren.

Voor een informatiefolder klik hier.

 

 


 

 

 

Yamaha Trans Akoestische piano
Yamaha 
Trans Akoestische piano

De nieuwste ontwikkeling van Yamaha gaat de verbeelding te boven en opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden. TransAcoustic™ is de naam die aan dit hele nieuwe soort piano gegeven is. Een akoestische piano met een volumeregelaar of een digitale piano met snaren?

Op het meest fundamentele niveau maakt het van het klankbord een 'luidspreker'. Dit betekent dat elk geluid kan worden geleverd via dit natuurlijk resonerende piano-onderdeel.

 

Hoe werkt het?

Op TransAcoustic™-piano's wordt de technologie geactiveerd door het middelste pedaal in te trappen. Dit brengt een hamerstoprail op zijn plaats en voorkomt dat de hamers de snaren raken. Op TransAcoustic™-vleugels wordt de hamerstoprail motorgestuurd geactiveerd.

 

Er worden continu-detecterende optische sensoren gebruikt om de diepte en snelheid te registreren van de toetsen die worden ingedrukt. Samen met de toetssensoren, zijn er grijsschaalsluiters onder elk van de 88 toetsen geïnstalleerd. Een grijsschaalsluiter is een klein, dun plaatje waarvan de optische doorgifte beter wordt, richting de onderkant ervan. Binnen een toetssensor bevindt zich een laserstraal. Als een toets wordt ingedrukt, blokkeert een grijsschaalsluiter die laserstraal, waarbij de hoeveelheid licht die geblokkeerd wordt, evenredig toeneemt met de diepte van de toetsaanslag. Op basis van de hoeveelheid en beweegsnelheid van het geblokkeerde licht, registreert de sensor de diepte en snelheid van de toetsaanslag, evenals de timing waarop de demping moet plaatsvinden.

 

Alle geregistreerde informatie van de toetssensoren en grijsschaalsluiters wordt vervolgens doorgegeven aan de toongenerator. Met behulp van de bedieningsunit kunt u uw geluid kiezen en de volume-instelling.

 

Vanaf de toongenerator sturen we het geoptimaliseerde audiosignaal naar twee omvormers die via een spoel aan het klankbord bevestigd zijn. De spoelen beginnen te bewegen en brengen het klankbord in trilling: u hoort het geluid. De kammen die aan het klankbord bevestigd zijn, brengen de trillingen over op de snaren die beginnen te resoneren.

 

Yamaha U1 TransAcoustic

De Yamaha U1 TransAcoustic TA-uitvoering staat nu in onze showroom. De nieuwste digitale ontwikkeling van Yamaha gaat de verbeelding te boven en opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden. Kom piano spelen of luisteren

 

Bert Smorenburg demonstreert de Yamaha U1TA TransAcoustic™ die nu verkrijgbaar is.

 

Enkele interessante artikelen op internet:
- Engelstalige Pianist Magazine

- The Wall Street Journal

- Music Trades

 

 


Nieuwsarchief 2014


December


Johannus introduceert de Classic-serie

 

Vrijdag 18 december introduceert Johannus een nieuw orgel: de Classic 250.

Het nieuwe orgel oogt massief en ademt met zijn strakke en rustige vormgeving een moderne, compacte sfeer. De chique kast roept tegelijk klassieke, ambachtelijke en robuuste associaties op.

 

 

Johannus Classic 250

 

Tussen Opus en Vivaldi

De Classic-serie positioneert Johannus tussen de Opus en de Vivaldi-serie. Een ambitieus orgel voor de huiskamer.


Verhoog Muziek heeft het eerste exemplaar inmiddels in de showroom.

We hebben een Johannus Classic 250 met LIVEreverb™ en Adaptive Ambiance System™. 

U kunt komen luisteren en spelen.

Johannus Classic 250 staat nu in onze showroom

Medio januari 2015 zal de Johannus Classic 350 volgen als drieklaviers uitvoering.

 

Adaptive Ambiance System™

Met het Adaptive Ambiance System™ kunt u zelf uw positie bepalen ten opzichte van het orgel. Houdt u van dat mooie volle geluid wat u als bezoeker ervaart als u zich in het midden van de kerk bevindt? Of houdt u meer van dat directe geluid wat u als organist beleeft als de orgelpijpen heel dichtbij u staan? U kiest zelf de ambiance van uw smaak.

 

LIVEreverb™

LIVEreverb™ is een geavanceerd nagalmsysteem waarmee de nagalm en akoestiek van beroemde kerken en concertzalen aan uw repertoire worden toegevoegd.

Zo speelt u het ene moment nog in het lieflijke St. Salvius kerkje in Limbricht waar barokke kamermuziek prachtig ruimtelijk klinkt en het andere moment in een grote kerk met prachtige warme akoestiek in La Grand-Combe in Zuid Frankrijk. U waant zich in de Oude Kerk van Amsterdam waar Jan Pieterszoon Sweelinck zijn vader op 15-jarige leeftijd opvolgde en 44 jaar lang speelde.

Of u kiest voor de rollende klank die ontstaat door de authentieke gewelven van de Bovenkerk in Kampen, de oude Kathedraal van Bonn of de basiliek van Raalte. Nooit eerder was een nagalm zo authentiek!

Technische specificaties:

 • 4.1 audio met galm kanalen
 • 4 supersolo’s
 • Vivaldi techniek
 • 36 stemmen, 4 stijlen
 • 4 Supersolo’s: Panflute, Trumpet, Oboe, Strings
 • TP6 klavieren (zoals Opus)
 • 2 zwellen
 • Recht pedaal met blanke boventoetsen
 • Bank zonder berging

Oktober


Nick & Simon signeren op zaterdag 25 oktober van 11.30 tot 12.30 bij Verhoog Muziek in Nijkerk

Ter gelegenheid van de digitale en fysieke release van hun nieuwste single 'Pak van mijn Hart' zijn Nick&Simon bij ons in de muziekwinkel. het nieuwe liedje is de titelsong voor de gelijknamige Nederlandse speelfilm. Volgens de regisseur van de film, Kees van Nieuwkerk, raakt het Volendamse duo met de titeltrack precies de juiste snaar. “Ik heb het geprobeerd, maar ik krijg het nummer niet meer uit mijn hoofd. Laat de feestdagen en de première maar komen!” Vertelt hij.

Titelsong

De titelsong, die Nick Schilder en Simon Keizer met producer Gordon Groothedde hebben geschreven, ligt vanaf 24 oktober bij Verhoog Muziek. En de volgende dag komen Nick & Simon naar de winkel om hun handtekening erop te zetten. Op zaterdag 25 november hebben we een mooi aanbieding van de single en het album “Herinneringen: Het beste van Nick & Simon”.
Kom naar de cd-winkel voor jouw mooiste herinnering met Nick & Simon!

 

Nick&Simon nieuwste single 'Pak van mijn Hart'

'Pak Van Mijn Hart' de movie

In de romantische komedie ‘Pak van mijn Hart’ runnen de broers Tom (Benja Bruijning) en Niek (Fedja van Huêt) het kledingverhuurbedrijf van hun vader (Bram van der Vlugt) Tom, ex-soapster, neemt zijn werk en relaties niet zo serieus. Daarentegen stort familieman Niek zich volledig op het werk tot ongenoegen van zijn vrouw Karin (Halina Reijn). De broers zijn zojuist met de voorbereidingen voor de feestmaand begonnen, als de aantrekkelijke Julia (Chantal Janzen) hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert. Tom en Niek worden door deze klus geconfronteerd met de liefde en hun familie. Daardoor komt er voor de broers in de feestmaand wel heel veel op het spel te staan...

6 november in de bioscoop

In ‘Pak van mijn Hart’ schitteren Chantal Janzen, Benja Bruijning, Fedja van Huêt en Halina Reijn in de hoofdrollen. Ook Loes Haverkort, Beppie Melissen, Bram van der Vlugt, Manuel Broekman, Nathan Meeter en Marwan Kenzari zijn in deze romantische komedie te zien die vanaf 6 november in de bioscopen draait.


Augustus


Zomeravondconcerten Johannus

Traditiegetrouw is de Feike Asma concertzaal van de Edese orgelbouwer Johannus het toneel van een aantal zomeravondconcerten.

Het thema dat de organisten dit jaar hebben meekregen is: 'Masterclass'. Elk op hun eigen wijze zullen de musici het thema op de Johannus-klavieren in Ede vertolken.

Het thema dat de organisten dit jaar hebben meekregen is: 'Masterclass'. Elk op hun eigen wijze zullen de musici het thema op de orgelklavieren vertolken.

De concerten beginnen om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur. Toegangsprijs: € 7,50 (inclusief consumptie). Reserveren is niet mogelijk. Locatie: Keplerlaan 2 in Ede.

Het volledige programma staat op onze agendapagina.


 

Onze merken