Sigma Guitars Est. 1970

Sigma Guitars is ontstaan eind jaren 60 in Japan. Hier maakte Sigma veel USA gitaren na met veel kwaliteit maar voor een veel lagere verkoopprijs.

Nu staat de fabriek in Korea en hun logo meldt met trots 'Sigma Guitars Est. 1970'.

 

Catalogus downloadenSigma catalogus.

 

 

Gratis Adobe Reader downloadenU heeft Adobe Reader® van Adobe Systems Incorporated nodig om PDF bestanden te kunnen openen. Wanneer u geen PDF Reader heeft kunt u hier gratis Adobe Reader downloaden.

Sigma DM1ST+

Dit product is te zien in onze showroom
Verkoopprijs €300

Instapprijs

De Sigma DM1ST+ is een akoestische western gitaar voor een bijzonder scherpe prijs. De materialen die gebruikt zijn voor deze gitaar zijn van hoge kwaliteit.
De machtige dreadnought D-14 uitvoering is geschikt voor solo en begeleiding.

 

Mahonie/Sitka spar

Deze gitaar is opgebouwd uit een massief Sitka Fijnspar bovenblad (Sitka Fijnspar is afkomstig uit westelijk Noord-Amerika). De body is van Mahonie.
De mechanieken zijn massief gegoten en daarna verchroomd.

Topkam en brugzadel zijn van bot en de fretten van Micarta.

 

Dreadnought

Bij de Sigma DM1ST+ is de klankkast door de dreadnought uitvoering groter dan bij de meeste andere gitaren, en geeft daardoor een krachtiger en vaak wat harder geluid. De klankkast hoekiger dan bij klassieke gitaren. De hals is bij de 14e fret aan de klankkast bevestigd.

 

Akoestische gitaar kopen

De gitaar die u wilt kopen moet goed klinken en lekker voelen. Kom langs om de instrumenten te bespelen en wij stemmen de gitaar ter plekke voor een optimale klank. Wij adviseren u graag welke gitaar het beste past bij uw wens of vraag vrijblijvend informatie aan.

 

Aankoophulp gitaar kopen

U kunt zich vast thuis voorbereiden met onze online aankoophulp.