Sigma Guitars Est. 1970

Sigma Guitars is ontstaan eind jaren 60 in Japan. Hier maakte Sigma veel USA gitaren na met veel kwaliteit maar voor een veel lagere verkoopprijs.

Nu staat de fabriek in Korea en hun logo meldt met trots 'Sigma Guitars Est. 1970'.

 

Catalogus downloadenSigma catalogus.

 

 

Gratis Adobe Reader downloadenU heeft Adobe Reader® van Adobe Systems Incorporated nodig om PDF bestanden te kunnen openen. Wanneer u geen PDF Reader heeft kunt u hier gratis Adobe Reader downloaden.

Sigma 000M-1ST

Dit product is te zien in onze showroom
Verkoopprijs €335
€299

Sigma 000M-1ST

Deze Sigma 000M-1ST gitaar heeft de perfecte prijs kwaliteit verhouding. De materialen die gebruikt zijn voor deze gitaar zijn van hoge kwaliteit.
Een massief Sitka Fijnspar bovenblad (Sitka Fijnspar is afkomstig uit westelijk Noord-Amerika),
Ook de mechanieken zijn massief gegoten en daarna verchroomd.
Het fret bord is gemaakt van Indisch Palissander een hardhout dat behoort tot de edele houtsoorten.

 

Grand concert

Deze gitaar behoort tot de groep auditorium gitaren. Ook wel "grand concert" gitaren genoemd. Dit model heeft de schouder- en buikbreedte van een dreadnought en is even diep, maar de taille is slanker.

Ook leverbaar met warm geflamde sunburst  afwerking.

 

Helder en transparant

Het geluid is helder en transparant, met minder nadrukkelijke bassen en een heel warm en zoet middengebied. Individuele noten zijn beter te herkennen dan bij het veel dikkere geluid van de dreadnought. Dat maakt deze gitaren bij uitstek geschikt voor fingerpicking.


Dit formaat is vooral bekend als de Martin OOO-modellen, onstaan in 1902 en op dat moment het grootste klankgatformaat dat zij bouwden. Dit model moest het qua volume gaan opnemen tegen mandolines en banjo's in bluegrass-formaties.

 

Akoestische gitaar kopen

De gitaar die u wilt kopen moet goed klinken en lekker voelen. Kom langs om de instrumenten te bespelen en wij stemmen de gitaar ter plekke voor een optimale klank. Wij adviseren u graag welke gitaar het beste past bij uw wens of vraag vrijblijvend informatie aan.

 

Aankoophulp gitaar kopen

U kunt zich vast thuis voorbereiden met onze online aankoophulp.

Product video