Toepasssing capo

Een capodastro, capodastre (Fr) of kortweg capo (ook wel barréklem genoemd) is een klem die gebruikt wordt om bij snaarinstrumenten met fretten alle snaren een aantal halve tonen hoger te laten klinken. Afhankelijk van de constructie van de capo en het instrument kan dat tot een kwint (of meer) hoger betekenen. Dit heeft als groot voordeel dat de vingerzetting ongewijzigd blijft als er een voor het instrument onhandige toonsoort nodig is.
Mocht u een ingestudeerd nummer plotseling in een andere toonaard moeten spelen, dan is de capo (ook wel capodastre) uw redder in nood.
Deze klemmen worden bovendien door menig gitarist gebruikt om het spelen in lastige toonsoorten te vergemakkelijken.
U kiest een in de buurt liggende, eenvoudiger toonsoort en corrigeert de toonhoogte met de capo.
Ook kan de capo zorgen voor een verfrissende klankkleur, als u bijvoorbeeld een nummer in E speelt met de grepen van C.
Met behulp van de capo speelt u zonder problemen één of meer halve tonen hoger. U hoeft dit krachtige accessoire slechts achter de gewenste fret op de hals te klemmen.

Planet Waves

Verkoopprijs €19

NS capo pro

Planet Waves NS capo pro is een uiterst slank en ultra-light zwarte capodaster voor gitaar met een radius toets zoals folk en elektrische gitaar.
Het rubber dat op de snaren drukt is 6 cm breed.
Ook geschikt voor 12-snarige gitaren.

Door het gebruik van aluminium vrijwel geen extra gewicht aan de hals.
Hoge kwaliteit en gebruiksgemak: met 1 hand de capo gemakkelijk aanbrengen op de hals. Ook verwijderen gaat snel in een vloeiende beweging.

Product video