Johannus LiVE 2T

Dit product is te zien in onze showroom
Verkoopprijs €12.995
Huurkoop per maand
Betaal in 48 maanden zonder rente
€270

Pijporgel in de huiskamer

De allernieuwste Johannus LiVE2T staat nu bij Verhoog Muziek in de showroom. Na de geweldige presentatie door organist Bastiaan Stolk bevelen wij u  dit orgel van harte aan. Kom zelf spelen!

 

Johannus LiVE 2T

De Johannus LiVE 2T is de kleinere uitvoering van Johannus LiVE III. Dit orgel is voorzien van de nieuwste (digitale) technieken en klinkt ook als een echt pijporgel maar dan gewoon uit een compact huiskamerorgel bij u thuis.

 

Echte orgelbeleving

Johannus LiVE heeft de beleving van een echt pijporgel door verbeterde geluidstechniek bij opname en verwerking van het orgelspel van originele kerkorgels. Het orgel kan bespeeld worden met een akoestiek vanuit vier verschillende posities in de kerk. De Johannus LiVE is een digitaal orgel waarop u via samplesets pijporgels kunt activeren. Ook in dit orgel worden de samplesets worden met een usb-stick in het orgel geladen. Elke usb-stick bevat de authentieke, professionele opnamen van een specifiek internationaal pijporgel. Met de Johannus LiVE Het pijporgel komt nu wel héél dichtbij.

 

Specificaties nog geheim

Hoewel de specificaties nog niet zijn vrijgegeven komen er al wel meer technische details naar buiten.
De Johannus LiVE2T is voorzien van een geoptimaliseerde vaste dispositie voor alle orgelsamples. Een indicatie in het display laat zien of het een originele stem betreft.

Johannus LiVE2T is gebouwd met een geoptimaliseerd audiosysteem:
- nearfield soundbar met 3 kleine speakers en 2 versterkers per kant aangestuurd met DSP. Geeft definietie voor de organist.
- full range front projection met nieuw basreflex subwoofer ontwerp. Goede afstraling voor omstanders
- surround sound projection. Reflecties via de muren en de vloer geven ruimtelijkheid. Galm is om je heen.

De eerste LiVE 2T orgels worden standaard uitgeleverd met samples van Utrecht (Dom) en Norden (Ludgeri Kirche).

De Domkerk huisvest het beroemde Bätzorgel, waarop elk jaar tientallen concerten
worden gegeven door organisten uit binnen- en buitenland. Het drieklaviersorgel met 49 stemmen staat bekend om zijn mooie tremulanten en warme nagalm.

De middeleeuwse Ludgeri Kirche staat in het Duitse Norden. Het eeuwenoude godshuis herbergt een orgel van internationale allure. De befaamde orgelbouwer Arp Schnitger werkte tussen 1686 en 1692 aan het barokke instrument, dat met 46 registers en drie klavieren nog altijd het grootste orgel van Oost-Friesland is, en het op één na grootste Schnitger-orgel van Duitsland. Noemenswaardig is de grondige restauratie die tussen 1981 en 1985 werd uitgevoerd door Jürgen Ahrend. De oude, tonale pracht van het 17e-eeuwse instrument wist hij daarmee in volle glorie terug te brengen.

 

Speelklaar bij Verhoog Muziek

Met 100 jaar ervaring in de branche heeft Verhoog Muziek nooit haar kerncompetentie uit het oog verloren, namelijk de expertise op het gebied van orgels. Het nieuwe orgel Johannus LiVE2T staat vanaf zaterdag 26 november speelklaar in onze ruime showroom in Nijkerk

 

Orgel kopen

Bekijk ons complete assortiment nieuwe orgels. Of kies voor een tweedehands orgel.

Product video