De wereld van de digitale orgelpijpen

De wereld van de digitale orgelpijpen

 

Hauptwerk is een zeer geavanceerde software sampler specifiek bedoeld voor simulatie van een pijporgel. Deze technologie maakt wereldberoemde orgels bereikbaar voor organisten rond de hele wereld. 

 

Zo realistisch mogelijk

Hauptwerk is uitgerust met speciale functies om alles zo realistisch mogelijk te benaderen. Wanneer men een toets loslaat, wordt de geluidsopname van de galm, die deze orgelpijp in de betreffende ruimte genereert, afgespeeld. Omdat bij een langere galmtijd de klank kan verschillen voor kortere tonen zijn er vaak meerdere galm opnames per pijp beschikbaar (multi-release sampling). Dit opgenomen galm- principe is een unieke functie die alleen in het programma Hauptwerk beschikbaar is.

 

Levendige klank

Wanneer het programma Hauptwerk wordt gestart, dient er een orgel (sampleset) gekozen te worden waarvan de klanken worden ingeladen in het werkgeheugen van de pc. Iedere orgelpijp van het betreffende instrument is in stereo opgenomen (gesampled). Deze opname (sample) heeft een lengte van zo'n 5 tot 25 seconden. De opnames worden met behulp van een lus, zonder een hoorbare overgang, herhaaldelijk afgespeeld. Door de lengte van lus klinkt de klank levendig en niet ‘bevroren’, zoals bij de gebruikelijke digitale orgels, die veel minder geheugen voor samples beschikbaar hebben.

 

 

Hauptwerk orgel kopen


Content Orgels en Vayne Audio introduceren Cambiare Hauptwerk orgel

Content Orgels heeft in samenwerking met Vayne Audio een eigen audio protocol ontwikkeld waarmee de nieuwste Hauptwerk orgels uit de Cambiare serie worden uitgerust. Lees hier meer over de samenwerking tussen Content Orgels en Jan Vayne. 

 

Vernieuwing in de orgelmarkt

Directeur Gerrit Foppen van Content toont zich tevreden en ziet de toekomst met veel vertrouwen tegemoet: “De orgelfabrikanten hebben best een zware tijd achter de rug en de markt schreeuwt om vernieuwing, er is een grote behoefte aan werkelijk innovatieve producten. De combinatie van onze orgels met de geluidskwaliteit die Vayne Audio toevoegt, voorziet in onze overtuiging volledig in die behoefte en overtreft alle verwachtingen tot nu toe. De wereldwijde belangstelling voor ons nieuwe Cambiare orgel, zoals de nieuwe serie gaat heten, is al weken voor de introductie overweldigend en dat geeft in combinatie met onze andere orgelseries prima zicht op een stabiele continuïteit en groei voor ons bedrijf.”

 

Het kopen van een Hauptwerk orgel is veel eenvoudiger geworden, nu orgelbouwer Content een complete serie Hauptwerk orgels aanbiedt onder de naam Cambiare. De Cambiare 220 staat speelklaar in onze showroom met diverse complete orgelsamples.

Op onze Cambiare 220 staan:

 • Laurenskerk Rotterdam
 • Domkerk Utrecht
 • Grote of St. Michaleskerk Zwolle
 • St. Anne’s Mosely (Engels)
 • Menesterol (Noord Duits/Barok)
 • Freiberg (Duits)
 • St Etienne Caen (Frans)
 • Forcalquier (Frans)
 • Dom Bedos (Italiaans)
 • Krzeszow (Pools)
 • Smecno (Tsjechisch)

Content Cambiare Hauptwerk zelf uitproberen

We nodigen u van harte uit het Content Cambiare Hauptwerk orgel zelf te proberen. Neem uw orgelmuziek mee en ga aan de slag. Overleg even met Geke voor een gunstig tijdstip.

 

 Opnamen gemaakt van Nederlandse pijporgels

 

 

Samples van Nederlandse pijporgels voor Hauptwerk

De samples van Nederlandse pijporgels die u voor Hauptwerk kunt kopen, hebben we voor u op een rijtje gezet:
Overzicht samples Nederlandse pijporgels voor HauptwerkOverzicht samples Nederlandse pijporgels voor Hauptwerk.

 


Gratis Adobe Reader downloaden  
U heeft Adobe Reader® van Adobe Systems Incorporated nodig om PDF bestanden te kunnen openen.
Wanneer u geen PDF Reader heeft kunt u hier gratis Adobe Reader downloaden.

 

Onze merken